Zöldséges Rakott Hús - Egészséges és Ízletes Egytálétel

Kategória: Főételek
Zöldséges Rakott Hús - Egészséges és Ízletes Egytálétel thumbnail

Elkészítési idő: 30 perc
Sütőidő: 45-50 perc

Adagok: 4-6

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 közepes sárgarépa, apróra reszelve
  • 1 zöldpaprika, apróra vágva
  • 100 g brokkoli rózsácskára szedve
  • 100 g kukorica (konzerv)
  • 200 g paradicsomszósz
  • 200 g reszelt sajt (trappista, mozzarella, vagy vegyes)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál oregánó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük.
  2. Bekeverjük az apróra reszelt sárgarépát, a zöldpaprikát, a brokkolit és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Öntjük hozzá a paradicsomszószt, és jól összekeverjük.
  4. Egy tálban elkeverjük a tojásokat, a tejfölt és az oregánót.
  5. Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe öntjük a húsos keveréket.
  6. Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Öntjük rá a tojásos-tejfölös keveréket.
  8. Előmelegített sütőben 180°C-on 45-50 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a hús átsült.
  9. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Tipp: A zöldségek választékát kedvünk szerint bővíthetjük. Jó étvágyat!