Elkészítési idő: 30 perc
Sütőidő: 45-50 perc
Adagok: 4-6
Hozzávalók:
- 500 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 közepes sárgarépa, apróra reszelve
- 1 zöldpaprika, apróra vágva
- 100 g brokkoli rózsácskára szedve
- 100 g kukorica (konzerv)
- 200 g paradicsomszósz
- 200 g reszelt sajt (trappista, mozzarella, vagy vegyes)
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál oregánó
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük.
- Bekeverjük az apróra reszelt sárgarépát, a zöldpaprikát, a brokkolit és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk.
- Öntjük hozzá a paradicsomszószt, és jól összekeverjük.
- Egy tálban elkeverjük a tojásokat, a tejfölt és az oregánót.
- Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe öntjük a húsos keveréket.
- Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
- Öntjük rá a tojásos-tejfölös keveréket.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 45-50 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a hús átsült.
- Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Tipp: A zöldségek választékát kedvünk szerint bővíthetjük. Jó étvágyat!