A klasszikus somlói galuska egy modern, gyors verziója, amely tökéletes választás, ha kevés időd van, de mégis egy mennyei desszertre vágysz. Puha piskóta, gazdag csokoládéöntet és könnyű vaníliakrém – mindez egyszerűen és gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 100 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 50 g étcsokoládé
- 100 ml habtejszín
- 50 g darált dió
- 1 ek rum (opcionális)
- 1 ek kakaópor
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- A tojásokat válaszd szét, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
- A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a lisztet és óvatosan a tojáshabot.
- Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd kb. 15 percig.
- Közben készítsd el a vaníliakrémet: keverd el a pudingport a tejjel, majd főzd sűrűre.
- A csokoládéöntethez olvaszd meg az étcsokoládét, és keverd össze a habtejszínnel és a kakaóporral.
- A kihűlt piskótát kockázd fel, majd rétegezd a vaníliakrémmel és csokoládéöntettel.
- Szórd meg darált dióval és locsold meg rummal, ha szeretnéd.
- Tálalás előtt hagyd állni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.