Újragondolt somlói galuska – modern, gyors változat

Kategória: Sütemény receptek
Újragondolt somlói galuska – modern, gyors változat thumbnail

A klasszikus somlói galuska egy modern, gyors verziója, amely tökéletes választás, ha kevés időd van, de mégis egy mennyei desszertre vágysz. Puha piskóta, gazdag csokoládéöntet és könnyű vaníliakrém – mindez egyszerűen és gyorsan elkészíthető!

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín
  • 50 g darált dió
  • 1 ek rum (opcionális)
  • 1 ek kakaópor

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
  3. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd bele a lisztet és óvatosan a tojáshabot.
  4. Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd kb. 15 percig.
  5. Közben készítsd el a vaníliakrémet: keverd el a pudingport a tejjel, majd főzd sűrűre.
  6. A csokoládéöntethez olvaszd meg az étcsokoládét, és keverd össze a habtejszínnel és a kakaóporral.
  7. A kihűlt piskótát kockázd fel, majd rétegezd a vaníliakrémmel és csokoládéöntettel.
  8. Szórd meg darált dióval és locsold meg rummal, ha szeretnéd.
  9. Tálalás előtt hagyd állni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.