Titkos pudingos piskótatekercs

Kategória: Sütemény receptek
Titkos pudingos piskótatekercs thumbnail

Ha gonzolkoztál már azon, hogy készíts piskótatekercset, de azt gondoltad, hogy túl hosszú idő elkészíteni és macerás, akkor ez a recept neked való! Elhoztuk a piskótatekercset pudinggal. A pudingos piskótatekercs a nevéből eredendően is pudinggal készül. A legklasszabb, hogy használhatsz bármilyen ízű pudingot és feldobhatod akár gyümölcsdarabokkal is a tölteléket!

A pudingos piskótatekercs egy klasszikus és ellenállhatatlan desszert, amely bármely alkalmat különlegessé tesz. Ez a recept egyszerűen követhető, és a végeredmény garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A puha, könnyű piskóta és a krémes vaníliapuding tökéletes harmóniát alkot, amely az első harapástól az utolsóig élményt nyújt. Készítsd el ezt a finomságot, és varázsolj mosolyt a család és a barátok arcára!

Nézzük is meg hogyan tudjuk elkészíteni a piskótatekercset pudinggal!

Hozzávalók

A piskótához (tészta)

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A pudingkrémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

Piskóta

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.
  2. Válaszd szét a tojásokat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá.
  3. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Óvatosan keverd hozzá a lisztet, majd fokozatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, hogy a hab ne törjön össze.
  5. Öntsd a tésztát a tepsibe és egyengesd el.
  6. Süssd előmelegített sütőben kb. 10-12 percig, amíg a piskóta aranybarna lesz.
  7. Mikor kész, fordítsd ki a piskótát egy konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével tekerd fel és hagyd kihűlni.

Pudingkrém

  1. A pudingport keverd simára egy kevés tejjel, majd add hozzá a cukrot és a maradék tejet.
  2. Főzd sűrűre a pudingot, majd hagyd kihűlni.
  3. A kihűlt pudingot keverd simára a vajjal vagy margarinnal.

Összeállítás

  1. Óvatosan tekerd ki a kihűlt piskótát.
  2. Kend meg egyenletesen a pudingkrémmel.
  3. Tekerjük fel újra a piskótát, most már a krémmel együtt.
  4. Helyezzük a hűtőbe néhány órára, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás

  1. Tálalás előtt szeleteld fel a tekercset ízlés szerint.
  2. Díszítheted porcukorral, tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel.