Az Olasz ízek kifinomult mesterműve
Hozzávalók
- 200 g babapiskóta
- 2 csésze erős kávé
- 3 evőkanál rum (opcionális)
- 500 g mascarpone sajt
- 1/2 csésze porcukor
- 4 tojássárgája
- 1/2 csésze habtejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
- Először készítsük el a kávéfürdőt. Egy lapos tálban keverjük össze az erős kávét a rummal (opcionális). Hagyjuk kissé kihűlni.
- Egy másik tálban verd fel a mascarponét a porcukorral, majd add hozzá a tojássárgákat. Keverd alaposan össze, hogy krémes és sima állagú legyen.
- Egy külön tálban verd fel a habtejszínt a vanília kivonattal, majd óvatosan forgasd össze a mascarponés masszával.
- Vegyük elő a tortaformát, és kezdjük el az összeállítást. Mártsd meg rövid ideig a babapiskótákat a kávéfürdőben, majd helyezd azokat az aljára úgy, hogy egyenletesen beterítsék a felületet.
- Kenj egy réteg mascarponés krémet a babapiskótákra, majd ismételjük meg az eljárást: piskóták, krém, piskóták, krém. Az utolsó réteget pedig kakaóporral hintsd meg.
- A torta elkészítését befejezve tedd a hűtőbe, és hagyd legalább 4 órán át pihenni.
- Amikor tálalásra kerül a sor, vágj szeleteket a tiramisu tortából, és díszítsd egy kevés kakaóporral.
Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a fantasztikus tiramisu torta receptet!