A sportszelet süti egy igazi klasszikus, amelynek íze és tápértéke is egyaránt kiváló. Egyszerűen imádni fogod, ha a sportos és energiát adó desszertek kedvelője vagy. A szaftos csokoládé, ropogós keksz és lédús mazsola tökéletes harmóniája valóban felejthetetlen élményt nyújt, ráadásul könnyen, sütés nélkül elkészíthető!
Előkészítési idő: 20 perc
Hűtési idő: 2-3 óra
Hozzávalók
- 200 g tejcsokoládé
- 100 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 200 g háztartási keksz
- 100 g mazsola
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál méz
Elkészítés lépésről lépésre
- Először is, egy közepes méretű lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Amint a vaj felolvadt, tedd hozzá a kristálycukrot, és keverd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék sima lesz.
- Vedd le a lábast a tűzről, majd keverd hozzá a kakaóport és a mézet a vajas keverékhez. Alaposan dolgozd össze, hogy egy homogén csokoládéöntetet kapj.
- Darabold fel a háztartási kekszet és a tejcsokoládét. A kekszet darabokra vágva tedd egy nagy tálba, majd öntsd rá a csokoládéöntetet. Adj hozzá a mazsolát is.
- Most jön a legfontosabb rész: alaposan keverd össze a kekszet, csokoládét és mazsolát a csokoládéöntettel. Győződj meg róla, hogy minden kekszdarabot bevon a csokoládé és a keverék jól összetapad.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítsd el az elegyet egyenletesen. Préseld meg egy kicsit, hogy egy szép, kompakt réteget kapj.
- Tedd a tepsit a hűtőbe, és hagyd állni legalább 2-3 órán keresztül, vagy amíg a sütemény teljesen megdermed.
Ötletek tálaláshoz
- Miután a sportszelet süti megszilárdult, vágd fel szeletekre vagy kockákra.
- Szolgáld fel teával vagy kávéval.
- Díszítheted apró csokoládéforgácsokkal vagy kókuszreszelékkel a látványosabb megjelenésért.