Az igazi sajttorta recept igazából egy egyszerűen elkészíthető és nehezen elrontható, nagyon finom édesség. Vendégvárásra is ideális sütemény. Bemutatok nektek egy finom sajtottarta receptet, ami valójában a hagyományos sajttorta recept. Minden vendég imádni fogja. Először is nézzük meg a sajttorta eredetét.
Igazi sajttorta recept eredete
Az igazi sajttorta recept sokféle változatban létezik. Gyakran keresnek az emberek az interneten arra, hogy mascarponés sajttorta recept, gyümölcsös sajttorta recept, karamellás sajttorta recept. Azonban vannak, akik csak egyszerű sajttorta receptet keresnek, de olyan is akad, aki sütés nélküli sajttorta receptre vágyik.
Azonban mi is a hagyományos sajttorta recept eredete? Mert vannak emberek, akik Amerikai sajttorta receptre keresnek. Pedig számos kultúrában elkészítik ezt a fajta édességet.
A finom sajttorta recept eredete az, hogy már az ókori görögök és rómaiak is elkészítették ezt a finom sajttorta receptet. Azonban a hagyományos sajttorta recept inkább az Amerikai és Európai konyhákra jellemző.
Legfinomabb sajttorta recept
Elhoztam nektek a legfinomabb sajttorta receptet, amit könnyen el tud készíteni bárki otthon. Vegyük sorra az eredeti sajttorta recept elemeit, hogy hogyan kell elkészíteni.
Legfinomabb sajttorta recept hozzávalói
Egyszerű sajttorta kekszalaphoz
- 200 g keksz (háztartási vagy cukormentes keksz)
- 100 g vaj (kiolvasztott)
Egyszerű sajttorta töltelékhez
- 600 g krémsajt (pl. Philadelphia)
- 200 g cukor
- 4 db tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál citromlé vagy frissen facsart citromlé
- 200 ml tejszín
Egyszerű sajttorta díszítése (opcionális)
- Gyümölcsök (pl. eper, málna, szeder)
- Lekvár vagy gyümölcsszósz
- Tejszínhab
Igazi sajttorta recept elkészítése
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és kibélelünk egy 23 cm-es tortaformát sütőpapírral.
- A kekszet aprítógépben vagy zacskóba téve kinyomkodva összetörjük morzsává.
- Egy tálban összekeverjük a morzsát a olvasztott vajjal, majd a keksz-vaj keveréket az előkészített tortaformába nyomkodjuk. Ez lesz a sajttorta alapja.
- Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat egyesével, közben folyamatosan keverve. Keverjük hozzá a vaníliakivonatot vagy vaníliát, valamint a citromlevet. Ez lesz a sajttorta tölteléke.
- Öntsük a krémsajt keveréket a tortaformában lévő kekszalapra.
- Süssük a sajttortát előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, vagy amíg a töltelék kissé megszilárdul, de közepén még remegős marad.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni a tortát szobahőmérsékleten, majd tegyük be a hűtőszekrénybe legalább néhány órára, vagy akár egy éjszakára.
- Díszítsük a sajttortát friss gyümölcsökkel, lekvárral vagy gyümölcsszósszal, és tejszínhabbal.
- Vágjuk szeletekre és tálaljuk.
El is készültünk az igazi sajttorta receptünkkel, ami isteni finom lett!