Lágy és selymes édesség: Pudingos sütemény recept!

Kategória: Sütemény receptek
Lágy és selymes édesség: Pudingos sütemény recept! thumbnail

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 40 perc
Teljes elkészítés ideje: 1 óra

A pudingos sütemény egy ínycsiklandó és krémes desszert, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. Egy olyan édes finomság, amely minden korosztályt elvarázsol, és garantáltan az egyik legkedveltebb édessége lesz minden asztalon. Ebben a cikkben megosztjuk veled a pudingos sütemény pontos hozzávalóit és elkészítésének lépéseit.

Hozzávalók

  • 250 g vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
  • 200 g kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor (kb. 10 g)
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (kb. 80 g)
  • 6 dl tej a pudinghoz
  • 3 evőkanál cukor a pudinghoz

Elkészítés lépései

  1. Először is melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (gázsütőnél kb. 4-es fokozat).
  2. Készítsd elő a pudingot a sütemény töltelékéhez. Egy kisebb lábasban keverd össze a vaníliás pudingport és 3 evőkanál cukrot. Adj hozzá 6 dl tejet, majd folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Miután besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
  3. Közben készítsd el a tésztát. Egy tálban keverd össze a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a kristálycukorral, amíg krémes állagú lesz. Adj hozzá egyenként a tojásokat, és alaposan keverd el az egészet.
  4. Egy másik tálban szitáld át a lisztet, majd keverd hozzá a sütőport és a csipet sót. Add hozzá a lisztes keveréket a vajas-cukros masszához, és keverd össze. Öntsd hozzá a 2 dl tejet is, és alaposan dolgozd el, hogy egy sima tésztát kapj.
  5. Egy közepes méretű tepsit vajazz vagy bélelj ki sütőpapírral. Öntsd a tészta felét a tepsi aljára, és simítsd el egyenletesen.
  6. A már kihűlt vaníliás pudingot kanalazd egyenletes rétegben a tészta tetejére.
  7. Végül, kanalazd rá a maradék tésztát a pudingra, és igyekezz elsimítani a tetejét.
  8. Tedd a süteményt előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on kb. 40 percig, vagy amíg aranybarnára sül és megszilárdul.
  9. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ha már langyos, szeleteld fel, és kínáld az édes, krémes pudingos süteményt családodnak, barátaidnak.

Reméljük, hogy élvezettel készíted el ezt a fantasztikus pudingos süteményt, és mindenkinek ízleni fog a desszert csodálatos íze és állaga. Jó étvágyat kívánunk!