A muffin tortát általában különleges eseményekre készítenek, mint például születésnapok vagy ünnepi alkalmak. Ez a sütemény egyszerre ötvözi a muffin és a torta legjobb tulajdonságait, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze vaj, szobahőmérsékletű
- 1 csésze cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 csésze tej
- 1 csésze friss bogyós gyümölcs (pl. eper, áfonya vagy málna)
- 2 evőkanál porcukor (díszítéshez)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát, vagy muffinsütőt kivajazva és lisztezve.
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Tedd félre.
- Egy másik tálban keverd össze a vajat és a cukrot, amíg krémes és puha masszát kapsz. Adj hozzá egyenként a tojásokat, majd a vanília kivonatot, és keverd jól össze.
- Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, váltakozva a tejjel. A tészta legyen sima és egyenletes.
- Végül óvatosan forgasd hozzá a friss bogyós gyümölcsöket.
- Öntsd a tésztát a tortaformába vagy muffinsütőbe, majd helyezd a sütőbe.
- Süsd 25-30 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna és közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.
- Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni a tortát vagy muffinokat a formában 10 percig, majd vedd ki és hagyd hűlni teljesen egy rácsra helyezve.
- Szórj porcukrot a tetejére díszítésként.
Tálalási tippek:
A muffin tortát szeletelve vagy muffinként tálalhatod. Egy szeletet megszórva friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal különleges desszertté varázsolhatsz.