Varázslatos muffin torta: Az ízrobbanás, amire mindenki emlékezni fog

Kategória: Torta receptek
Varázslatos muffin torta: Az ízrobbanás, amire mindenki emlékezni fog thumbnail

A muffin tortát általában különleges eseményekre készítenek, mint például születésnapok vagy ünnepi alkalmak. Ez a sütemény egyszerre ötvözi a muffin és a torta legjobb tulajdonságait, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Hűtési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 csésze vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 csésze cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze tej
  • 1 csésze friss bogyós gyümölcs (pl. eper, áfonya vagy málna)
  • 2 evőkanál porcukor (díszítéshez)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát, vagy muffinsütőt kivajazva és lisztezve.
  2. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Tedd félre.
  3. Egy másik tálban keverd össze a vajat és a cukrot, amíg krémes és puha masszát kapsz. Adj hozzá egyenként a tojásokat, majd a vanília kivonatot, és keverd jól össze.
  4. Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, váltakozva a tejjel. A tészta legyen sima és egyenletes.
  5. Végül óvatosan forgasd hozzá a friss bogyós gyümölcsöket.
  6. Öntsd a tésztát a tortaformába vagy muffinsütőbe, majd helyezd a sütőbe.
  7. Süsd 25-30 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna és közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.
  8. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni a tortát vagy muffinokat a formában 10 percig, majd vedd ki és hagyd hűlni teljesen egy rácsra helyezve.
  9. Szórj porcukrot a tetejére díszítésként.

Tálalási tippek:

A muffin tortát szeletelve vagy muffinként tálalhatod. Egy szeletet megszórva friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal különleges desszertté varázsolhatsz.