Sütési idő: 30 perc
Hűtési idő: 2 óra
Hozzávalók:
- A piskótahoz:
- 4 tojás
- 120 g porcukor
- 120 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- A diós marcipán réteghez:
- 150 g darált dió
- 150 g porcukor
- 150 g marcipánmassza
- 2 evőkanál rum
- A krémhez:
- 250 ml habtejszín
- 200 g tejcsokoládé
- 50 g vaj
- 1 teáskanál instant kávé
- A díszítéshez:
- 100 g tejcsokoládé
- 50 g fehércsokoládé
- Mandulaforgács vagy mandulaszirmok
Elkészítés:
- Először készítsük el a piskótát. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (160°C légkeverésnél). Készítsünk elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, és zsírozzuk ki.
- A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan adjuk hozzá a porcukrot, és folytassuk a habverést, amíg szép fényes és sűrű habot kapunk.
- A sárgákat keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bele a habba. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is, és óvatosan keverjük össze.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd süssük 20 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna és rugalmas lesz. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy már ne maradjon rajta nyers tészta. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- Közben készítsük el a diós marcipán réteget. Egy tálban keverjük össze a darált diót, porcukrot, marcipánt és rumot. Gyúrjuk össze egy gombóccá, majd nyújtsuk ki egy kicsit nagyobbra, mint a piskóta.
- A kihűlt piskóta tetejére helyezzük a diós marcipánt.
- A krém elkészítéséhez olvasszuk fel a tejcsokoládét vízfürdő felett, majd hűtsük kissé. Keverjük össze a vajat és az instant kávét a felolvasztott csokoládéval.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe.
- A krémet simítsuk a diós marcipán réteg tetejére, majd hűtsük legalább 2 órán át, hogy jól dermedjen.
- A díszítéshez olvasszuk fel a tejcsokoládét és a fehércsokoládét külön tálakban. Ecset segítségével díszítsük a torta tetejét a két csokoládéval, és szórjuk meg mandulaforgáccsal vagy mandulaszirommal.
- Vágjuk fel szeletekre, és élvezzük a Mozart torta ízét!
Jó étvágyat!