Mit süssek 1 tábla Milka csokoládéból?

Kategória: Sütemény receptek
Mit süssek 1 tábla Milka csokoládéból? thumbnail

Egy tábla Milka csokoládéból sokféle finomságot készíthetsz! Íme néhány egyszerű, mégis nagyon finom ötlet:

1. Csokis muffin

Egyszerű és gyors:

Hozzávalók

  • 1 tábla Milka csokoládé
  • 200 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 100 ml tej
  • 100 ml olaj

Elkészítés

  1. A Milka csokoládét kockázd fel vagy olvaszd meg.
  2. Keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor).
  3. Add hozzá a nedves hozzávalókat (tojás, tej, olaj), majd keverd bele a csokoládét.
  4. Kanalazd muffinformákba, és süsd 180 °C-on kb. 20 percig.

2. Csokis fondant (lávasüti)

Lenyűgöző, mégis pofonegyszerű!

Hozzávalók:

  • 1 tábla Milka csokoládé
  • 100 g vaj
  • 2 tojás
  • 50 g cukor
  • 50 g liszt

Elkészítés:

  1. Olvaszd meg a csokit a vajjal.
  2. Keverd össze a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott csokis-vajas keveréket.
  3. Keverd bele a lisztet.
  4. Öntsd kivajazott ramekin formákba, és süsd 200 °C-on 8-10 percig. A belseje lágy marad!

3. Milka csokis bögrés süti

Hozzávalók:

  • 4 kocka Milka csokoládé (kb. 20 g, de tehetsz többet is)
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Törd össze a Milka csokoládét, és tedd egy bögrébe.
  2. Olvaszd meg mikróban kb. 20-30 másodperc alatt, majd keverd simára.
  3. Keverd össze a száraz hozzávalókat:
  4. Add hozzá a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport és sót az olvasztott csokihoz.
  5. Öntsd bele a tejet és az olajat, majd keverd csomómentesre.
  6. Tedd a bögrét a mikróba, és süsd kb. 1-1,5 percig (800W-on). A sütési idő a mikród teljesítményétől függ, figyeld, hogy ne süljön túl!
  7. Hagyd hűlni 1-2 percig, majd élvezd! Tálalhatod tejszínhabbal, fagyival vagy gyümölcsökkel.

4. Milka-csokis mogyoróvajas bögrés süti

Hozzávalók:

  • 4-5 kocka Milka csokoládé (ízlés szerint mogyorós vagy sima is lehet)
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Törd össze a Milka csokoládét, és tedd egy bögrébe.
  2. Mikróban olvaszd meg kb. 20-30 másodperc alatt, majd keverd simára.
  3. Keverd a csokoládéhoz a mogyoróvajat, hogy krémes állagot kapj.
  4. Add hozzá a lisztet, cukrot, sütőport és egy csipet sót. Alaposan keverd össze.
  5. Öntsd bele a tejet és az olajat, és keverd csomómentesre.
  6. Tedd a mikróba, és süsd kb. 1-1,5 percig (800W-on). Figyeld, hogy ne süljön túl, mert akkor száraz lehet.
  7. A sütit megszórhatod még egy kis apróra vágott csokival vagy tejszínhabbal a tetején, hogy még csokisabb legyen.