Egy tábla Milka csokoládéból sokféle finomságot készíthetsz! Íme néhány egyszerű, mégis nagyon finom ötlet:
1. Csokis muffin
Egyszerű és gyors:
Hozzávalók
- 1 tábla Milka csokoládé
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 100 ml olaj
Elkészítés
- A Milka csokoládét kockázd fel vagy olvaszd meg.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor).
- Add hozzá a nedves hozzávalókat (tojás, tej, olaj), majd keverd bele a csokoládét.
- Kanalazd muffinformákba, és süsd 180 °C-on kb. 20 percig.
2. Csokis fondant (lávasüti)
Lenyűgöző, mégis pofonegyszerű!
Hozzávalók:
- 1 tábla Milka csokoládé
- 100 g vaj
- 2 tojás
- 50 g cukor
- 50 g liszt
Elkészítés:
- Olvaszd meg a csokit a vajjal.
- Keverd össze a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott csokis-vajas keveréket.
- Keverd bele a lisztet.
- Öntsd kivajazott ramekin formákba, és süsd 200 °C-on 8-10 percig. A belseje lágy marad!
3. Milka csokis bögrés süti
Hozzávalók:
- 4 kocka Milka csokoládé (kb. 20 g, de tehetsz többet is)
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Törd össze a Milka csokoládét, és tedd egy bögrébe.
- Olvaszd meg mikróban kb. 20-30 másodperc alatt, majd keverd simára.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat:
- Add hozzá a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport és sót az olvasztott csokihoz.
- Öntsd bele a tejet és az olajat, majd keverd csomómentesre.
- Tedd a bögrét a mikróba, és süsd kb. 1-1,5 percig (800W-on). A sütési idő a mikród teljesítményétől függ, figyeld, hogy ne süljön túl!
- Hagyd hűlni 1-2 percig, majd élvezd! Tálalhatod tejszínhabbal, fagyival vagy gyümölcsökkel.
4. Milka-csokis mogyoróvajas bögrés süti
Hozzávalók:
- 4-5 kocka Milka csokoládé (ízlés szerint mogyorós vagy sima is lehet)
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Törd össze a Milka csokoládét, és tedd egy bögrébe.
- Mikróban olvaszd meg kb. 20-30 másodperc alatt, majd keverd simára.
- Keverd a csokoládéhoz a mogyoróvajat, hogy krémes állagot kapj.
- Add hozzá a lisztet, cukrot, sütőport és egy csipet sót. Alaposan keverd össze.
- Öntsd bele a tejet és az olajat, és keverd csomómentesre.
- Tedd a mikróba, és süsd kb. 1-1,5 percig (800W-on). Figyeld, hogy ne süljön túl, mert akkor száraz lehet.
- A sütit megszórhatod még egy kis apróra vágott csokival vagy tejszínhabbal a tetején, hogy még csokisabb legyen.