A válasz az, hogy igen. Kézi habverővel is ki lehet verni a tojást a tortához. Sok kitartás és folyamatos haverés szükséges hozzá. Haár gépi módszerrel sokkal könnyebb lenne kiverni és nem lenne olyan fárasztó. Azonban, ha nincs nálunk gépi habverő, akkor se kell aggódnunk. Türelmes és hosszú folyamatról van szó, de meghozza a várt hatást.
Az emberek kézi- vagy gépi haberőt használnak?
Az igazság az, hogy vannak emberek, akik mai napig még mindig kézi habverőt használnak több ok miatt is. kézi habverő eltisztítása sokkal könnyebb, illetve nem foglal el nagy helyet, nem fogyaszt áramot.
Az emberek többsége viszont inkább gép habverőt használ a gyorsabb munka miatt. Illetve sok embernek nem okoz gondot, hogy mennyi áramot fogyaszt a kézi habverő.
Okozhat gondot a kézi habverés?
Igen, kézi habverővel szoktak gondok lenni. Van aki túl veri a habit, illetve van, aki nem veri olyan sokáig a habot. Ha a tojásfehérjét nem jól verik fel, akkor a torta összeeshet vagy száraz lehet. Így ha mindenképp megfelelő tésztát szeretnénk elérni, akkor nagyon kell figyelni kézi habverés esetében is, hogy pontosan tudjuk mikor jó már a hab.
Ciki a kézi habverő használata?
Igen, sokan cikinek gondolják, ha valakinek nincs gépi habverője, mert az emberek úgy gondolják, hogy manapság már alapvetőnek kellene lenni-e minden háztartásban egy gépi habverőnek.
Azonban fontos megjegyezni, hogy nem mindenki süt rendszeresen süteményt, ezért nincs is annyira szüksége rá, hiszen, ahogy eddig is írtuk, kézi habverővel is meg lehet csinálni a tortát probléma nélkül. A legfontosabb a türelem.
Logikus: gépi habverővel is túl lehet verni a habot
Időben meg kell állni és tudni, hogy mikor tökéletes a hab, mert nagyon könnyen el lehet gép habverővel is rontani a süteményt.