Ha szeretnéd élvezni a csokoládé ízét és az édességet, de nem szeretnél aggódni a glutén miatt, akkor ez a recept neked szól! A gluténmentes bögrés brownie elkészítése könnyű és gyors, mindössze 10 perc alatt elkészül. Ráadásul csak egy bögre és egy mikrohullámú sütő kell hozzá!
Hozzávalók:
- 4 evőkanál mandulaliszt
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/4 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 3 evőkanál mandulatej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Egy bögrébe keverjük össze a mandulalisztet, a kristálycukrot, a kakaóport, a sütőport és a sót.
- Adjuk hozzá a mandulatejet, az olívaolajat és a vanília kivonatot. Keverjük addig, amíg a massza sima és egyenletes lesz.
- Mikrohullámú sütőben 1,5 perc alatt süssük meg a brownie-t.
- Ellenőrizzük, hogy a sütemény kész-e, ha középen beleszúrjuk a fogpiszkálót és az szárazon jön ki, akkor kész. Ha nem, akkor adjunk neki még 15-30 másodpercet a mikróban.
- Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd tálaljuk.
Ez a recept egy adagot jelent, de könnyedén duplázható, ha szeretnél többet készíteni. A mandulatej helyett bármilyen növényi alapú tej használható, ha más ízű mandulalisztet szeretnél, akkor próbáld ki a kókuszlisztet vagy a rizslisztet.
Reméljük, hogy élvezed a gluténmentes bögrés brownie-t, és hogy ez a recept segít az édesség utáni vágyad kielégítésében, anélkül, hogy aggódnod kellene a glutén miatt!