Húsos Rakott Padlizsán - Egészséges és Ízletes Egytálétel

Kategória: Főételek
Húsos Rakott Padlizsán - Egészséges és Ízletes Egytálétel thumbnail

Elkészítési idő: 30 perc
Sütőidő: 45-50 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán, vékonyan felszeletelve
  • 300 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
  • 100 g reszelt sajt (mozzarella vagy trappista)
  • 2 tojás
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál oregánó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. A padlizsán szeleteket megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a keserűségük elillanak. Ezután papírtörlővel megszárítjuk.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Öntjük hozzá a darabolt paradicsomot, és jól összekeverjük. Főzzük 10 percig.
  4. Egy tálban elkeverjük a tojásokat, a tejfölt és az oregánót.
  5. Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe rétegezzük a padlizsánt és a húst. Kezdhetjük padlizsánréteggel. Minden réteget megszórhatunk kevés sajttal is.
  6. A tetejére kenjük a tojásos-tejfölös keveréket, és megszórjuk a maradék sajttal.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on 45-50 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a padlizsán megpuhul.
  8. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Tipp: A recept variálható más zöldségekkel is, például paprikával, vagy gombával. A sajt fajtáját is kedvünkre választhatjuk. Jó étvágyat!