Elkészítési idő: 30 perc
Sütőidő: 45-50 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 1 nagy padlizsán, vékonyan felszeletelve
 - 300 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
 - 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
 - 2 gerezd fokhagyma, zúzva
 - 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
 - 100 g reszelt sajt (mozzarella vagy trappista)
 - 2 tojás
 - 200 ml tejföl
 - 1 teáskanál oregánó
 - Só, bors ízlés szerint
 - 2 evőkanál olívaolaj
 
Elkészítés:
- A padlizsán szeleteket megsózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a keserűségük elillanak. Ezután papírtörlővel megszárítjuk.
 - Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
 - Öntjük hozzá a darabolt paradicsomot, és jól összekeverjük. Főzzük 10 percig.
 - Egy tálban elkeverjük a tojásokat, a tejfölt és az oregánót.
 - Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe rétegezzük a padlizsánt és a húst. Kezdhetjük padlizsánréteggel. Minden réteget megszórhatunk kevés sajttal is.
 - A tetejére kenjük a tojásos-tejfölös keveréket, és megszórjuk a maradék sajttal.
 - Előmelegített sütőben 180°C-on 45-50 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a padlizsán megpuhul.
 - Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
 
Tipp: A recept variálható más zöldségekkel is, például paprikával, vagy gombával. A sajt fajtáját is kedvünkre választhatjuk. Jó étvágyat!