Húsos Rakott Karfiol - Egészséges és Ízletes Egytálétel

Kategória: Főételek
Húsos Rakott Karfiol - Egészséges és Ízletes Egytálétel thumbnail

Elkészítési idő: 25 perc
Sütőidő: 40-45 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol, rózsáira szedve
  • 300 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 100 g reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
  • 2 tojás
  • 200 ml tejföl
  • 1 teáskanál oregánó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 5-7 percig előfőzzük. Ezután lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy tálban elkeverjük a tojásokat, a tejfölt és az oregánót.
  4. Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe rétegezzük a karfiolt és a húst. Kezdhetjük karfiolréteggel. Minden réteget megszórhatunk kevés sajttal is.
  5. A tetejére kenjük a tojásos-tejfölös keveréket, és megszórjuk a maradék sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a karfiol megpuhul.
  7. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Tipp: A recept variálható más zöldségekkel is, például brokkolival, karrottal vagy zöldborsóval. A sajt fajtáját is kedvünkre választhatjuk. Jó étvágyat!