Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 1 óra
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 300 g gomba (különféle gombafajták keveréke is finom), szeletekre vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
- 200 ml vörösbor (opcionális)
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- Só, bors ízlés szerint
- Tészta, burgonya, vagy rizs (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy nagy lábasban vagy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a darált marhahúst, és jól átsütjük. A vizet lecsepegtetjük a paradicsom konzervről.
- A húst megszórjuk sóval, borssal, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Pár percig együtt pirítjuk.
- Öntjük hozzá a paradicsomot, a vörösbort (ha használunk), az oregánót és a bazsalikomot. Jól összekeverjük.
- Fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 órán át főzzük, amíg a hús és a gomba megpuhul. Időnként megkeverjük.
- Tálaljuk kedvenc köretünkkel: tésztával, burgonyával vagy rizzsel.
Tipp: A ragu ízét fokozhatjuk egy kis cukorral vagy egy csipetnyi chilipehellyel. Készíthetjük ezt a ragut más hússal is, például sertéssel vagy csirkével. Jó étvágyat!