Egy ünnepi hólabda torta recept nem csak finom, hanem a téli hangulatot is felidézi. Gyakran a karácsonyi ünnepek közeledtével készítik, és a hólabda formájával a hagyományos téli dekorációkra emlékeztet. A torta története szorosan kapcsolódik az ünnepi szezonhoz, és a kreatív dekorációk tovább fokozzák az ünnepi hangulatot. Minden családnak lehet saját változata, így a receptek és dekorációk egyediek lehetnek, édesítve az ünnepi készülődést.
Időszükséglet
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 30 perc
Pihentetés: 1 óra
Hozzávalók
Tészta
- 2 és 1/2 csésze liszt
- 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze vaj (szobahőmérsékletű)
- 1 és 1/2 csésze cukor
- 4 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze tej
Díszítés és bevonat
- 2 csésze porcukor
- 1/2 csésze kakaópor
- 1/4 csésze vaj (olvasztott)
- 1/4 csésze tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 és 1/2 csésze reszelt kókuszdió (vagy darált dió)
Ezek az összetevők kiváló alapot képeznek a finom hólabda tortához!
Elkészítés lépésről lépésre
1. Előkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (vagy 160 fokra, ha légkeveréses sütőt használsz).
- Készíts elő egy tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
2. Tészta elkészítése
a. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót.
b. Egy másik tálban keverd ki a vajat és a cukrot, majd adj hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a vanília kivonatot is.
c. Lassan öntsd hozzá a száraz összetevőket a vajas keverékhez, váltakozva a tejjel. Keverd, amíg sima tésztát kapsz.
3. Sütés
- Öntsd a tésztát a tortaformába, majd süsd 25-30 percig, vagy amíg a tészta közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
- Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.
4. Díszítés és bevonat
a. Egy tálban keverd össze a porcukrot, kakaóport, olvasztott vajat, tejet és vaníliát, amíg sima mázat kapsz.
b. Ha a torta kihűlt, borítsd be a mázzal, majd szórd meg reszelt kókuszdióval vagy darált dióval.
5. Pihentetés
- Hagyd pihenni a tortát legalább 1 órán keresztül, hogy a máz és a díszítés jól összeérjenek.
És kész is a finom hólabda torta! Jó étvágyat!