Havas varázslat: Így készítsd el otthon a hólabda tortát

Kategória: Torta receptek
Havas varázslat: Így készítsd el otthon a hólabda tortát thumbnail

Egy ünnepi hólabda torta recept nem csak finom, hanem a téli hangulatot is felidézi. Gyakran a karácsonyi ünnepek közeledtével készítik, és a hólabda formájával a hagyományos téli dekorációkra emlékeztet. A torta története szorosan kapcsolódik az ünnepi szezonhoz, és a kreatív dekorációk tovább fokozzák az ünnepi hangulatot. Minden családnak lehet saját változata, így a receptek és dekorációk egyediek lehetnek, édesítve az ünnepi készülődést.

Időszükséglet

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 30 perc
Pihentetés: 1 óra

Hozzávalók

Tészta

  • 2 és 1/2 csésze liszt
  • 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csésze vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 és 1/2 csésze cukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze tej

Díszítés és bevonat

  • 2 csésze porcukor
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1/4 csésze vaj (olvasztott)
  • 1/4 csésze tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 és 1/2 csésze reszelt kókuszdió (vagy darált dió)

Ezek az összetevők kiváló alapot képeznek a finom hólabda tortához!

Elkészítés lépésről lépésre

1. Előkészítés

- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (vagy 160 fokra, ha légkeveréses sütőt használsz).

- Készíts elő egy tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.

2. Tészta elkészítése

a. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót.

b. Egy másik tálban keverd ki a vajat és a cukrot, majd adj hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a vanília kivonatot is.

c. Lassan öntsd hozzá a száraz összetevőket a vajas keverékhez, váltakozva a tejjel. Keverd, amíg sima tésztát kapsz.

3. Sütés

- Öntsd a tésztát a tortaformába, majd süsd 25-30 percig, vagy amíg a tészta közepére szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.

- Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.

4. Díszítés és bevonat

a. Egy tálban keverd össze a porcukrot, kakaóport, olvasztott vajat, tejet és vaníliát, amíg sima mázat kapsz.

b. Ha a torta kihűlt, borítsd be a mázzal, majd szórd meg reszelt kókuszdióval vagy darált dióval.

5. Pihentetés

- Hagyd pihenni a tortát legalább 1 órán keresztül, hogy a máz és a díszítés jól összeérjenek.

És kész is a finom hólabda torta! Jó étvágyat!