Hogyan készíts bolti minőségű macaronokat otthon?

Kategória: Sütemény receptek
Hogyan készíts bolti minőségű macaronokat otthon? thumbnail

A macaron az egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb francia édesség, amely sokaknak fejtörést okoz az elkészítés során...

A tökéletes macaron titka

  • Használj finomra őrölt, átszitált mandulalisztet.
  • Mérj ki mindent pontosan digitális mérlegen.
  • Keverd megfelelő állagúra a masszát (macaronage technika).
  • Hagyd száradni sütés előtt legalább 30-60 percig.
  • Süsd 140-150°C-on légkeverés nélkül.

Hozzávalók

Macaronhéjakhoz

  • 100 g mandulaliszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g kristálycukor
  • 2 db tojásfehérje (kb. 70 g)
  • 30 ml víz
  • Ételszínezék (gél vagy por)

Krémhez

  • 100 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek tej

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Szitáld át a mandulalisztet és a porcukrot legalább kétszer.
  2. Készíts cukorszirupot: Melegítsd a vizet és a kristálycukrot 118°C-ra.
  3. Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd csorgasd bele a forró cukorszirupot.
  4. Keverd össze a száraz hozzávalókat a habbal, amíg folyós, lávaszerű állagot nem kapsz.
  5. Nyomózsákkal formázz kis köröket sütőpapírra és hagyd száradni 30-60 percig.
  6. Süsd 140-150°C-on kb. 12-15 percig, majd hagyd kihűlni.
  7. Keverd ki a vajkrémet és töltsd meg vele a macaronokat.

Tippek a tökéletes macaronhoz

Ha betartod a fenti lépéseket és odafigyelsz a részletekre, garantáltan sikerülni fog a tökéletes macaron!