A macaron az egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb francia édesség, amely sokaknak fejtörést okoz az elkészítés során...
A tökéletes macaron titka
- Használj finomra őrölt, átszitált mandulalisztet.
- Mérj ki mindent pontosan digitális mérlegen.
- Keverd megfelelő állagúra a masszát (macaronage technika).
- Hagyd száradni sütés előtt legalább 30-60 percig.
- Süsd 140-150°C-on légkeverés nélkül.
Hozzávalók
Macaronhéjakhoz
- 100 g mandulaliszt
- 100 g porcukor
- 100 g kristálycukor
- 2 db tojásfehérje (kb. 70 g)
- 30 ml víz
- Ételszínezék (gél vagy por)
Krémhez
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 ek tej
Elkészítés lépésről lépésre
- Szitáld át a mandulalisztet és a porcukrot legalább kétszer.
- Készíts cukorszirupot: Melegítsd a vizet és a kristálycukrot 118°C-ra.
- Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd csorgasd bele a forró cukorszirupot.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat a habbal, amíg folyós, lávaszerű állagot nem kapsz.
- Nyomózsákkal formázz kis köröket sütőpapírra és hagyd száradni 30-60 percig.
- Süsd 140-150°C-on kb. 12-15 percig, majd hagyd kihűlni.
- Keverd ki a vajkrémet és töltsd meg vele a macaronokat.
Tippek a tökéletes macaronhoz
Ha betartod a fenti lépéseket és odafigyelsz a részletekre, garantáltan sikerülni fog a tökéletes macaron!