Házi Stroopwafel – Karamellás Holland Finomság

Kategória: Sütemény receptek
Házi Stroopwafel – Karamellás Holland Finomság thumbnail

A Stroopwafel egy klasszikus holland édesség, amely ropogós tésztalapok közé töltött lágy karamellás rétegből áll. Kávé vagy tea tetejére helyezve a töltelék megolvad, így még ízletesebb lesz. Készítsd el otthon ezt az ellenállhatatlan finomságot egyszerűen!

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk szárított élesztő
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • 50 ml langyos tej
  • 100 g barna cukor
  • 50 g vaj (a karamellhez)
  • 2 ek méz
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítés

  1. Keverd össze a lisztet, cukrot, fahéjat, élesztőt és sót. Add hozzá a vajat, tojást és a langyos tejet, majd gyúrd sima tésztává.
  2. Takard le és hagyd pihenni 30 percig.
  3. A karamellhez olvaszd meg a barna cukrot, vajat és mézet alacsony hőfokon, majd keverd bele a vaníliát.
  4. Melegítsd elő a gofrisütőt, és süsd ki a tésztából kis korongokat.
  5. Míg melegek, vágd félbe a korongokat, és kend meg a karamellás töltelékkel.
  6. Nyomd össze óvatosan, és hagyd kihűlni. Jó étvágyat!