A Stroopwafel egy klasszikus holland édesség, amely ropogós tésztalapok közé töltött lágy karamellás rétegből áll. Kávé vagy tea tetejére helyezve a töltelék megolvad, így még ízletesebb lesz. Készítsd el otthon ezt az ellenállhatatlan finomságot egyszerűen!
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g cukor
- 1 tojás
- 1 tk szárított élesztő
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 50 ml langyos tej
- 100 g barna cukor
- 50 g vaj (a karamellhez)
- 2 ek méz
- 1 tk vanília kivonat
Elkészítés
- Keverd össze a lisztet, cukrot, fahéjat, élesztőt és sót. Add hozzá a vajat, tojást és a langyos tejet, majd gyúrd sima tésztává.
- Takard le és hagyd pihenni 30 percig.
- A karamellhez olvaszd meg a barna cukrot, vajat és mézet alacsony hőfokon, majd keverd bele a vaníliát.
- Melegítsd elő a gofrisütőt, és süsd ki a tésztából kis korongokat.
- Míg melegek, vágd félbe a korongokat, és kend meg a karamellás töltelékkel.
- Nyomd össze óvatosan, és hagyd kihűlni. Jó étvágyat!