Habcsók édes mestermű: Süss és ízleld meg a boldogságot!

Kategória: Sütemény receptek
Habcsók édes mestermű: Süss és ízleld meg a boldogságot! thumbnail

Ha valami könnyed és édesre vágysz, akkor ahabcsóktökéletes választás lehet. Ebben a receptben megmutatom, hogyan készítheted el ezt a könnyű és lágy édességet otthon, néhány egyszerű összetevő segítségével.

Hozzávalók

  • 4 tojásfehérje szobahőmérsékleten
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítési idő: 30 perc + sütési idő


Elkészítés

1. Tojásfehérjék habbá verése

Először ismezd meg a tojásfehérjéket, és válaszd el őket a sárgáktól. Fontos, hogy a tál és a habverők is teljesen zsírmentesek legyenek. Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipet sóval és az ecettel együtt, amíg kemény habbá válnak.

2. Cukor hozzáadása

Fokozatosan adagold hozzá a cukrot a tojáshabhoz, miközben továbbra is vered. A cukor hozzáadása során figyelj arra, hogy a hab szép fényes és kemény legyen.

3. Vanília és kukoricakeményítő hozzáadása

Keverd hozzá a vanília kivonatot és a kukoricakeményítőt a habhoz. Ezek a hozzávalók segítenek megőrizni a habcsókok puhaságát és könnyedségét.

4. Habcsókok kialakítása

Melegítsd elő a sütőt 120 fokra. Kanalazz habcsókokat egy sütőpapírral borított tepsire, ügyelve arra, hogy egyenletes távolságra legyenek egymástól. Süsd őket körülbelül 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg szép aranybarnára nem sülnek.

5. Hagyd hűlni

Miután kisültek, hagyd őket kihűlni a sütőtálcán. Ezután könnyedén leválnak a sütőpapírról.

6. Tálalás

Most már csak tálald ezeket a mennyei habcsókokat és élvezd az édes, lágy ízüket. Akár önmagukban, akár más desszertek díszeként is tökéletesek.