Íme néhány egyszerű és finom gyümölcsös sütemény ötlet kezdőknek.
1. Gyümölcsös Bögrés Süti
Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1/2 bögre olaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 bögre gyümölcs (pl. alma, barack, szilva vagy bogyós gyümölcs).
Elkészítés: Keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor), majd add hozzá a tejet és az olajat. Keverd simára, majd forgasd bele a gyümölcsdarabokat. Öntsd egy kivajazott tepsibe, és süsd 180°C-on kb. 30-35 percig, amíg aranybarna lesz.
2. Gyors Almás Pite
Hozzávalók: 2 nagy alma, 1 csomag leveles tészta, 1-2 evőkanál cukor, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítés: Nyújtsd ki a leveles tésztát, vágd négyzetekre vagy téglalapokra. Az almát hámozd meg, szeleteld vékonyra, és helyezd a tésztára. Szórd meg cukorral és fahéjjal, majd hajtsd be a tészta széleit. Süsd 180°C-on kb. 15-20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
3. Keverem-Kavarom Joghurtos Gyümölcsös Süti
Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, 2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 1/2 pohár olaj, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 bögre gyümölcs (málna, áfonya vagy eper).
Elkészítés: Keverd össze a joghurtot a cukorral, majd add hozzá a tojást és az olajat. Ezután szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd forgasd bele a gyümölcsöt. Öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-on kb. 30-35 percig.
4. Barackos-Túrós Poharas Desszert
Hozzávalók: 250 g túró, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 200 ml habtejszín, barackbefőtt.
Elkészítés: A túrót keverd simára a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túróba. Rétegezd poharakba a túrós krémet és a barackdarabokat. Tedd hűtőbe legalább 1 órára tálalás előtt.
5. Meggyes Clafoutis (Francia Gyümölcsös Süti)
Hozzávalók: 500 g meggy (vagy más bogyós gyümölcs), 3 tojás, 1/2 bögre cukor, 1 bögre tej, 1/2 bögre liszt, 1 csipet só, 1 teáskanál vaníliakivonat.
Elkészítés: Egy sütőformát vajazz ki, és szórd bele a meggyet. Egy tálban keverd össze a tojásokat, cukrot, tejet, lisztet, sót és vaníliakivonatot, majd öntsd a gyümölcsre. Süsd 180°C-on kb. 35-40 percig, amíg megszilárdul és aranyszínű lesz.
6. Banános-Zabos Süti
Hozzávalók: 2 érett banán, 1 bögre zabpehely, 1/4 bögre étcsokoládé darabok (opcionális).
Elkészítés: A banánt törd össze villával, keverd hozzá a zabpelyhet és a csokoládédarabokat. Formázz kis korongokat a masszából, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180°C-on kb. 15-20 percig.
Ezek az egyszerű receptek gyorsan elkészíthetők, és nem igényelnek sok tapasztalatot a konyhában. Jó sütögetést! 🍰