Gyümölcskenyér gumimacival! Ez komoly? Igen!

Kategória: Sütemény receptek
Gyümölcskenyér gumimacival! Ez komoly? Igen! thumbnail

Valójában ez egy nagyon kreatív ötlet, amely biztosan beszédtéma lenne az ünnepi asztalnál. Nem szokványos ötlet, de az ötlet maga az nagyon jó.

Miért ennyire jó ötlet?

Mivel a gyerekek szeretik a színes dolgokat, ezért mindenképp kívánatosabb lesz számukra a gumimacis gyümölcskenyér.

Sütés közben azonban valószínűleg a gumimacik meg fognak olvadni, ezért nem is lesz annyira rágós textúrájú a gyümölcskenyér. Valószínűleg színes foltok fognak lenni a gyümölcskenyérben. EGy ilyen látványnak egy felnőtt is szívesen örül, ezért garantált a siker.

Gumimacis gyümölcskenyér recept

Íme egy gyümölcskenyér recept, ami tökéletes választás az ünnepi időszakra. Ez a sütemény gazdagon tele gumimacival, puha és ízletes, és akár több napig is eltartható, így előre is elkészíthető.

Gumimacis gyümölcskenyér recept

Ha valami különlegeset és mókásat szeretnél készíteni, próbáld ki ezt a gumimacis gyümölcskenyeret! A gumimacik nemcsak édes ízt adnak, de színesek és vidámak is, ami különlegessé teszi ezt a süteményt, főleg a gyerekek körében. A gumimacik sütéskor megolvadnak, enyhén karamellizálódnak, így érdekes textúrát és ízt adnak a gyümölcskenyérnek.

Hozzávalók

Alap tészta

  • 250 g liszt
  • 150 g vaj, szobahőmérsékleten
  • 120 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 ml tej

Gumimacik és kiegészítők

  • 100 g gumimacik

Elkészítés

1. Előkészületek

Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra, és vajazz ki egy kenyérformát, vagy béleld ki sütőpapírral.

Ha szeretnéd, hogy a gumimacik egyenletesebben oszoljanak el a tésztában, egy kis lisztben megforgathatod őket, hogy ne süllyedjenek le a kenyér aljára.

2. Tészta elkészítése

Egy nagy tálban keverd habosra a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz.

Egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyiket jól elkeverve a masszában.

Add hozzá a vaníliakivonatot.

Szitáld bele a lisztet, sütőport és sót, majd öntsd hozzá a tejet, és keverd össze, hogy sima, kissé sűrű tésztát kapj.

3. Gumimacik és kiegészítők hozzáadása

Forgasd a tésztába a gumimacikat. Keverd össze óvatosan, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon a tésztában.

Öntsd a masszát az előkészített kenyérformába, és simítsd el a tetejét.

4. Sütés

Süsd az előmelegített sütőben 170°C-on kb. 50-60 percig. A sütési idő végén egy tűpróbával ellenőrizd: ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, a sütemény elkészült.

Ha a teteje túl gyorsan barnul, a sütés utolsó szakaszában lazán takard le alufóliával.

5. Hűtés és tálalás

Vedd ki a gyümölcskenyeret a sütőből, és hagyd a formában hűlni 10 percig, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

Szeletelve tálald. A gumimacik enyhén megolvadnak a sütés alatt, így a szeletekben színes, karamellizált foltok lesznek.

Tippek

Variáció: Ha még különlegesebb ízre vágysz, használhatsz másféle gumicukrokat is, például savanyú gumicukrot vagy gyümölcs ízű zseléket.

Tárolás: A gyümölcskenyeret hűtőben is tárolható légmentesen záródó dobozban, így friss marad, és a gumicukrok állaga is megőrizhető.

Ez a gumimacis gyümölcskenyér biztosan feldobja a hangulatot! A színes foltok és az enyhén karamellizált ízvilág minden korosztály számára izgalmas és szórakoztató édességet kínál.