Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 45-60 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g sertés lapocka vagy karaj, 2-3 cm-es kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 1-2 teáskanál pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 babérlevél
- 200 ml víz
- 200 ml tejszín
- Só, bors ízlés szerint
- Töltött nokedli, galuska, burgonyapüré (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy vastagabb falú lábasban vagy bográcsban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a sertéshús kockákat és minden oldalukat megpirítjuk.
- Megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a babérlevelet.
- Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Fedő alatt, lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük, amíg a hús félig megpuhul.
- Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és még 15-20 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
- Tálaljuk kedvenc köretünkkel.
Tipp: A pörkölt ízét fokozhatjuk fokhagymával, majoránnával vagy kakukkfűvel. A tejszín mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Jó étvágyat!