Gyors Sertéspörkölt Tejszínnel - Finom Húsos Főétel

Kategória: Főételek
Gyors Sertéspörkölt Tejszínnel - Finom Húsos Főétel thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 45-60 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 500 g sertés lapocka vagy karaj, 2-3 cm-es kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 teáskanál pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 200 ml víz
  • 200 ml tejszín
  • Só, bors ízlés szerint
  • Töltött nokedli, galuska, burgonyapüré (tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy vastagabb falú lábasban vagy bográcsban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a sertéshús kockákat és minden oldalukat megpirítjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a babérlevelet.
  4. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Fedő alatt, lassú tűzön kb. 30-40 percig főzzük, amíg a hús félig megpuhul.
  6. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és még 15-20 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
  7. Tálaljuk kedvenc köretünkkel.

Tipp: A pörkölt ízét fokozhatjuk fokhagymával, majoránnával vagy kakukkfűvel. A tejszín mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Jó étvágyat!