Elkészítési idő: 15 perc
Sütőidő: 45-60 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj vagy lapocka, kb. 2 cm vastag szeletekre vágva
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál fokhagymapor
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sertés szeleteket enyhén kiklopfoljuk (opcionális).
- Egy tálban összekeverjük az olajat, a pirospaprikát, a majoránnát, a fokhagymaport, sót és borsot.
- A sertés szeleteket beforgatjuk a fűszeres olajban, hogy mindenhol be legyen vonva.
- Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sertés szeleteket.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on 45-60 percig sütjük. A sütési idő a hús vastagságától függ. A hús belsejének 70°C-osnak kell lennie. Tűpróbával ellenőrizhetjük a készültséget.
- Sütés közben néha meglocsolhatjuk a húst a tepsiben lévő szafttal. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk körettel.
Köret ötletek: Sült krumpli, rizs, párolt zöldség, saláta.
Tipp: A fűszerezést kedvünk szerint variálhatjuk. Rozmaring, kakukkfű, oregánó is jól illik hozzá. Jó étvágyat!