Gyors Sertés Sült Tepsiben - Egyszerű és Finom Húsos Vacsora

Kategória: Főételek
Gyors Sertés Sült Tepsiben - Egyszerű és Finom Húsos Vacsora thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Sütőidő: 45-60 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj vagy lapocka, kb. 2 cm vastag szeletekre vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sertés szeleteket enyhén kiklopfoljuk (opcionális).
  2. Egy tálban összekeverjük az olajat, a pirospaprikát, a majoránnát, a fokhagymaport, sót és borsot.
  3. A sertés szeleteket beforgatjuk a fűszeres olajban, hogy mindenhol be legyen vonva.
  4. Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a sertés szeleteket.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on 45-60 percig sütjük. A sütési idő a hús vastagságától függ. A hús belsejének 70°C-osnak kell lennie. Tűpróbával ellenőrizhetjük a készültséget.
  6. Sütés közben néha meglocsolhatjuk a húst a tepsiben lévő szafttal. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk körettel.

Köret ötletek: Sült krumpli, rizs, párolt zöldség, saláta.

Tipp: A fűszerezést kedvünk szerint variálhatjuk. Rozmaring, kakukkfű, oregánó is jól illik hozzá. Jó étvágyat!