Elkészítési idő: 20 perc
Sütőidő: 30-35 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 300 g rövid tészta (penne, farfalle, csillagtészta)
- 200 g darált hús (sertés vagy vegyes)
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 1 zöldpaprika, apróra vágva
- 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
- 200 g reszelt sajt (trappista vagy mozzarella)
- 1 tojás
- 100 ml tejföl
- 1 teáskanál oregánó
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Közben készítsd elő a húst.
- Egy serpenyőben az olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és a zöldpaprikát. Add hozzá a darált húst, és süsd át.
- Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, sózd és borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd főzd 10 percig.
- Egy tálban keverd össze a tejfölt és a tojást.
- Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe rétegezd a következőket: Egy réteg főtt tészta, egy réteg húsos szósz, egy réteg reszelt sajt. Ismételd a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére is tegyél egy réteg sajtot.
- Öntsd rá a tejfölös-tojásos keveréket.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig süsd, amíg a sajt aranybarnára sül, és a tészta átsült.
- Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Tipp: A töltelékbe ízlés szerint adhatsz más zöldségeket is, például gombát, vagy kukoricát. A sajt fajtáját is kedved szerint választhatod. Jó étvágyat!