Gyors Rakott Lasagne Marhahússal - Ízletes Húsos Egytálétel

Kategória: Főételek
Gyors Rakott Lasagne Marhahússal - Ízletes Húsos Egytálétel thumbnail

Elkészítési idő: 25 perc
Sütőidő: 35-40 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 300 g lasagne tészta (előfőzött)
  • 300 g darált marhahús
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
  • 200 g reszelt mozzarella sajt
  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 100 ml tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál oregánó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Öntjük hozzá a darabolt paradicsomot és az oregánót. Jól összekeverjük, és 10 percig főzzük.
  3. Egy tálban elkeverjük a tejfölt és a tojást.
  4. Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe rétegezzük a következőket: egy réteg lasagne tészta, egy réteg húsos szósz, egy réteg mozzarella sajt, egy réteg parmezán sajt. Ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére is tegyünk sajtot.
  5. A tetejére kenjük a tejfölös-tojásos keveréket.
  6. Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a tészta átsült.
  7. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Tipp: A recept variálható más sajtokkal is, vagy hozzáadhatunk más zöldségeket, például gombát vagy paprikát. Jó étvágyat!