Elkészítési idő: 25 perc
Sütőidő: 35-40 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 300 g lasagne tészta (előfőzött)
- 300 g darált marhahús
- 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
- 200 g reszelt mozzarella sajt
- 100 g reszelt parmezán sajt
- 100 ml tejföl
- 1 tojás
- 1 teáskanál oregánó
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált marhahúst, és átsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Öntjük hozzá a darabolt paradicsomot és az oregánót. Jól összekeverjük, és 10 percig főzzük.
- Egy tálban elkeverjük a tejfölt és a tojást.
- Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe rétegezzük a következőket: egy réteg lasagne tészta, egy réteg húsos szósz, egy réteg mozzarella sajt, egy réteg parmezán sajt. Ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére is tegyünk sajtot.
- A tetejére kenjük a tejfölös-tojásos keveréket.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül, és a tészta átsült.
- Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Tipp: A recept variálható más sajtokkal is, vagy hozzáadhatunk más zöldségeket, például gombát vagy paprikát. Jó étvágyat!