Gyors Rakott Csirke - Ízletes Egytálétel Kevés Munka Befektetésével

Kategória: Főételek
Gyors Rakott Csirke - Ízletes Egytálétel Kevés Munka Befektetésével thumbnail

Elkészítési idő: 20 perc
Sütőidő: 30-35 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 250 g gomba, szeletekre vágva
  • 200 g tejföl
  • 200 g reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • Opcionális: friss petrezselyem apróra vágva

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt pároljuk.
  2. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymás-gombás keverékhez. Pár percig együtt pirítjuk.
  3. Egy tálban elkeverjük a tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a pirospaprikát, sót és borsot.
  4. A csirkés keveréket beleöntjük a tejfölös-tojásos masszába, jól összekeverjük.
  5. Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló tálat használunk. Beleöntjük a csirkés keveréket, elsimítjuk a tetejét.
  6. Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. (Opcionális: megszórjuk friss petrezselyemmel)
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül és a csirke átsült.
  8. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Tipp: Készíthetjük ezt a rakott csirkét más zöldségekkel is, például paprikával, brokkolival vagy karfiolral. A sajt fajtáját is kedvünkre választhatjuk. Jó étvágyat!