Elkészítési idő: 20 perc
Sütőidő: 30-35 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 250 g gomba, szeletekre vágva
- 200 g tejföl
- 200 g reszelt sajt (trappista vagy cheddar)
- 2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- Opcionális: friss petrezselyem apróra vágva
Elkészítés:
- Egy serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt pároljuk.
- A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hagymás-gombás keverékhez. Pár percig együtt pirítjuk.
- Egy tálban elkeverjük a tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a pirospaprikát, sót és borsot.
- A csirkés keveréket beleöntjük a tejfölös-tojásos masszába, jól összekeverjük.
- Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tűzálló tálat használunk. Beleöntjük a csirkés keveréket, elsimítjuk a tetejét.
- Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. (Opcionális: megszórjuk friss petrezselyemmel)
- Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára sül és a csirke átsült.
- Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Tipp: Készíthetjük ezt a rakott csirkét más zöldségekkel is, például paprikával, brokkolival vagy karfiolral. A sajt fajtáját is kedvünkre választhatjuk. Jó étvágyat!