Gyors Húsos Zöldségleves - Egyszerű és Finom Húsos Főétel

Kategória: Főételek
Gyors Húsos Zöldségleves - Egyszerű és Finom Húsos Főétel thumbnail

Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 45-50 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 300 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 sárgarépa, karikára vágva
  • 2 zellerszár, karikára vágva
  • 1 zöldpaprika, csíkokra vágva
  • 100 g zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
  • 2-3 burgonya, kockákra vágva
  • 2 liter víz vagy húsleves
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • Só, bors ízlés szerint
  • Petrezselyemzöld (tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük vízzel vagy húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert, a zöldpaprikát és a burgonyát. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. A főzés vége előtt 5-10 perccel adjuk hozzá a zöldborsót.
  5. Tálalás előtt a babérlevelet eltávolítjuk. Megkóstoljuk, és szükség esetén még sózzuk, borsozzuk.
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tipp: A zöldségek választékát kedvünk szerint bővíthetjük. Jó étvágyat!