Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 45-50 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 300 g darált hús (sertés, marha, vagy vegyes)
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 sárgarépa, karikára vágva
- 2 zellerszár, karikára vágva
- 1 zöldpaprika, csíkokra vágva
- 100 g zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
- 2-3 burgonya, kockákra vágva
- 2 liter víz vagy húsleves
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 babérlevél
- Só, bors ízlés szerint
- Petrezselyemzöld (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy nagy fazékban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és átsütjük. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
- Felöntjük vízzel vagy húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet.
- Hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert, a zöldpaprikát és a burgonyát. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- A főzés vége előtt 5-10 perccel adjuk hozzá a zöldborsót.
- Tálalás előtt a babérlevelet eltávolítjuk. Megkóstoljuk, és szükség esetén még sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tipp: A zöldségek választékát kedvünk szerint bővíthetjük. Jó étvágyat!