Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10-12 perc
Adagok: 2-3
Hozzávalók:
- 250 g penne tészta
- 200 g darált sertés- vagy marhahús
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 konzerv (400 g) apróra vágott paradicsom
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregánó
- Só, bors ízlés szerint
- Reszelt parmezán sajt (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy közepes méretű lábasban forrásban lévő, sós vízben főzd meg a pennét a csomagoláson található utasítások szerint. A főzés alatt készítsd elő a húst.
- Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és párold meg őket néhány percig, amíg üvegesek nem lesznek.
- Add hozzá a darált húst a serpenyőbe, és morzsold szét. Sütögesd, amíg a hús megpirul és átsül.
- Öntsd hozzá a konzerv paradicsomot, az oregánót, sózd és borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
- Öntsd hozzá a tejszínt, keverd össze, és főzd még 2-3 percig.
- Add hozzá a leszűrt pennét a szószhoz, és jól keverd össze.
- Tálald azonnal, reszelt parmezán sajttal megszórva.
Tipp: A recept variálható kedved szerint. Adhatsz hozzá más zöldségeket is, például paprikát, gombát vagy cukkínit. Fűszerezéshez használhatsz bazsalikomot, oregánót vagy chilipelyhet is. Jó étvágyat!