Elkészítési idő: 20 perc
Sütőidő: 15-20 perc
Adagok: 4
Hozzávalók (a palacsintához):
- 250 g liszt
- 2 tojás
- 250 ml tej
- csipet só
- 2 evőkanál olaj
Hozzávalók (a töltelékhez):
- 200 g darált hús (sertés vagy vegyes)
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál olaj
- 1 konzerv (400 g) apróra vágott paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Készítsd el a palacsintatésztát: A lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót keverd össze egyneművé. Hagyd állni 10 percig.
- Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, és süsd meg a vékony palacsintákat.
- Készítsd el a tölteléket: Egy serpenyőben hevíts fel olajat, és dinszteld meg a vöröshagymát. Add hozzá a darált húst, és süsd át. Öntsd hozzá a paradicsomot, a pirospaprikát, sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd 10 percig.
- Töltsd meg a palacsintákat a húsos töltelékkel, és tekerd fel őket.
- A tetejét megszórhatod reszelt sajttal, vagy tejföllel is meglocsolhatod.
- (Opcionális) A feltöltött palacsintákat rövid ideig (5-7 percig) sütőben is átmelegítheted, hogy a sajt megolvadjon.
Tipp: A töltelékbe ízlés szerint adhatsz más zöldségeket is, például gombát, paprikát, vagy kevés rizst. Jó étvágyat!