Gyors és Krémes Zöldborsóleves - Egyszerűen Finom!

Kategória: Levesek
Gyors és Krémes Zöldborsóleves - Egyszerűen Finom! thumbnail

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20-25 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1-2 mentalevél (a tálaláshoz, opcionális)
  • Friss kapor (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel a vajat vagy az olívaolajat, és pároljuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk még 1 percig.
  3. Tegyük a lábasba a fagyasztott zöldborsót, öntsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük 10-15 percig, vagy amíg a borsó megpuhul.
  4. Vegyük le a tűzről a levest, és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés zöldségalaplevet.
  5. Keverjük bele a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük friss mentalevéllel vagy kaporral.

Tipp: A levesbe kevés mentát már a főzés közben is tehetünk. Pirított kenyérkockákkal is nagyon finom. Jó étvágyat!