Gyors és Krémes Sárgarépaleves - Egyszerűen Finom!

Kategória: Levesek
Gyors és Krémes Sárgarépaleves - Egyszerűen Finom! thumbnail

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20-25 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g sárgarépa, megtisztítva és kockákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 200 ml tejszín vagy kókusztej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pároljuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk még 1 percig.
  3. Tegyük a lábasba a sárgarépát, öntsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük puhára a sárgarépát, kb. 15-20 percig.
  4. Vegyük le a tűzről a levest, és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés zöldségalaplevet.
  5. Keverjük bele a tejszínt vagy kókusztejet, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük friss petrezselyemzölddel.

Tipp: A leveshez kevés méz hozzáadása is finom édességet kölcsönöz. Pirított kenyérkockákkal is tálalható. Jó étvágyat!