Gyors és Krémes Paradicsomleves - Ínycsiklandozóan Finom!

Kategória: Levesek
Gyors és Krémes Paradicsomleves - Ínycsiklandozóan Finom! thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 400 ml zöldségalaplé (vagy víz + 1 leveskocka)
  • 100 ml tejszín
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
  • Só és bors ízlés szerint
  • Reszelt parmezán sajt (a tálaláshoz, opcionális)
  • Friss bazsalikom levelek (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és párold 2-3 percig, amíg megpuhul.
  2. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold további 1 percig.
  3. Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, a zöldségalaplevet, a cukrot és a szárított bazsalikomot. Forrald fel a levest, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15 percig, időnként megkeverve.
  4. A 15 perc elteltével vedd le a tűzről a levest, és turmixold simára egy botmixerrel.
  5. Keverd bele a tejszínt, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
  6. Tálald forrón, reszelt parmezán sajttal és friss bazsalikom levelekkel díszítve (opcionális).

Tipp: Ha édesebb levest szeretnél, adj hozzá egy kevés mézet is. A leveshez passzol még a pirított kenyér is. Jó étvágyat!