Gyors és Krémes Csirkeleves - Ínycsiklandozóan Finom!

Kategória: Levesek
Gyors és Krémes Csirkeleves - Ínycsiklandozóan Finom! thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30-40 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 liter csirkehúsleves (vagy víz + 1 csirke leveskocka)
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 sárgarépa, apró kockákra vágva
  • 1 zellerszár, apró kockákra vágva
  • Só és bors ízlés szerint
  • Apróra vágott friss petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a csirkekockákat, amíg aranybarna nem lesznek.
  2. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert. Pároljuk további 2 percig.
  4. Öntsük fel a csirkehúslevessel, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és főzzük 20-25 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.
  5. Vegyük le a tűzről a levest és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés csirkehúslevest.
  6. Keverjük bele a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal.
  7. Tálalás előtt szórjunk rá friss petrezselymet (opcionális).

Tipp: A levesbe adhatunk apró tésztát, rizskockát, vagy galuskát is a főzés utolsó 10 percében. Ha krémesebb levest szeretnénk, használjunk több tejszínt. Jó étvágyat!