Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30-40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
- 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 liter csirkehúsleves (vagy víz + 1 csirke leveskocka)
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 sárgarépa, apró kockákra vágva
- 1 zellerszár, apró kockákra vágva
- Só és bors ízlés szerint
- Apróra vágott friss petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)
Elkészítés:
- Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a csirkekockákat, amíg aranybarna nem lesznek.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert. Pároljuk további 2 percig.
- Öntsük fel a csirkehúslevessel, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és főzzük 20-25 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.
- Vegyük le a tűzről a levest és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés csirkehúslevest.
- Keverjük bele a tejszínt, és ízesítsük sóval és borssal.
- Tálalás előtt szórjunk rá friss petrezselymet (opcionális).
Tipp: A levesbe adhatunk apró tésztát, rizskockát, vagy galuskát is a főzés utolsó 10 percében. Ha krémesebb levest szeretnénk, használjunk több tejszínt. Jó étvágyat!