Gyors és Krémes Burgonyaleves - Egyszerűen Finom!

Kategória: Levesek
Gyors és Krémes Burgonyaleves - Egyszerűen Finom! thumbnail

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 25-30 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 700 g burgonya, meghámozva és kockákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 200 ml tejszín vagy tejföl
  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Apróra vágott petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)
  • Pirított szalonnakocka (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel a vajat vagy az olívaolajat, és pároljuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk még 1 percig.
  3. Tegyük a lábasba a kockákra vágott burgonyát, öntsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és főzzük puhára a burgonyát, kb. 15-20 percig.
  4. Vegyük le a tűzről a levest, és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés zöldségalaplevet.
  5. Keverjük bele a tejszínt vagy tejfölt, és ízesítsük sóval és borssal.
  6. Tálalás előtt díszíthetjük apróra vágott petrezselyemzölddel és pirított szalonnakockával.

Tipp: A levesbe kevés reszelt sajtot is tehetünk. Jó étvágyat!