Elkészítési idő: 20 perc
Sütőidő: 25-30 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé, kockára vágva
- 2 közepes vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
- 2 zöldpaprika, csíkokra vágva
- 1 konzerv (400 g) kukorica, lecsöpögtetve
- 200 g tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál majoránna
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverd össze a kockára vágott csirkemellet, a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a kukoricát.
- Öntsd hozzá a tejfölt, az olajat, a paprikát, a majoránnát, sózd és borsozd ízlés szerint. Alaposan keverd össze, hogy minden csirkedarab be legyen vonva a mártásban.
- Egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a csirkés keveréket. Egyenletesen oszlasd el a tepsiben.
- Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd 25-30 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül, és a teteje aranybarnára sül.
- Tálald frissen, köretként kínálhatsz rizs, burgonya vagy saláta.
Tipp: A recept variálható kedved szerint. Adhatsz hozzá más zöldségeket is, például paradicsomot, gombát vagy brokkolit. Fűszerezéshez használhatsz fokhagymát, rozmaringot vagy oregánót is.