Gyors és Finom Húsos Lencseleves Recept

Kategória: Levesek
Gyors és Finom Húsos Lencseleves Recept thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 40-45 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 150 g darált sertéshús vagy marhahús
  • 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 150 g barna vagy zöld lencse, átöblítve
  • 1 liter húsleves (vagy víz + 1 leveskocka)
  • 1 közepes sárgarépa, karikára vágva
  • 1 közepes zellerszár, karikára vágva
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál majoránna
  • Só és bors ízlés szerint
  • Apróra vágott petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a darált húst, amíg színe megváltozik.
  2. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  3. Adjuk hozzá a lencsét, a sárgarépát, a zellert, a köményt, a majoránnát, a sót és a borsot. Keverjük össze.
  4. Öntsük fel a húslevessel, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és főzzük 35-40 percig, vagy amíg a lencse megpuhul. Időnként keverjük meg.
  5. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Szórjunk rá apróra vágott petrezselymet (opcionális).

Tipp: A leveshez adhatunk más zöldségeket is, például burgonyát vagy karalábét. Fűszerként használhatunk pirospaprikát is, attól függően, hogy mennyire csípős levest szeretnénk. Jó étvágyat!