Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 40-45 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 150 g darált sertéshús vagy marhahús
- 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 150 g barna vagy zöld lencse, átöblítve
- 1 liter húsleves (vagy víz + 1 leveskocka)
- 1 közepes sárgarépa, karikára vágva
- 1 közepes zellerszár, karikára vágva
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál majoránna
- Só és bors ízlés szerint
- Apróra vágott petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)
Elkészítés:
- Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a darált húst, amíg színe megváltozik.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Adjuk hozzá a lencsét, a sárgarépát, a zellert, a köményt, a majoránnát, a sót és a borsot. Keverjük össze.
- Öntsük fel a húslevessel, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és főzzük 35-40 percig, vagy amíg a lencse megpuhul. Időnként keverjük meg.
- Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Szórjunk rá apróra vágott petrezselymet (opcionális).
Tipp: A leveshez adhatunk más zöldségeket is, például burgonyát vagy karalábét. Fűszerként használhatunk pirospaprikát is, attól függően, hogy mennyire csípős levest szeretnénk. Jó étvágyat!