Gyors és Egyszerű Húsos Bableves - Ínycsiklandozóan Finom!

Kategória: Levesek
Gyors és Egyszerű Húsos Bableves - Ínycsiklandozóan Finom! thumbnail

Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 45-60 perc

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 300 g füstölt vagy főtt tarja, kockára vágva
  • 150 g száraz fehérbab (előző nap áztatva, vagy konzervbab)
  • 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 közepes sárgarépa, karikára vágva
  • 1 közepes zellerszár, karikára vágva
  • 1-2 zöldpaprika, kockákra vágva
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1-2 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 2-3 szem fekete bors
  • 1,5-2 liter víz vagy húsleves
  • Só és bors ízlés szerint
  • Petrezselyemzöld (a tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban vagy lábasban hevítsd fel az olajat vagy zsírt közepes lángon. Add hozzá a kockára vágott húst, és pirítsd meg minden oldalról.
  2. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Párold 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  3. Szórd meg a pirospaprikával és a köménnyel, keverd össze, és pirítsd még 1-2 percig.
  4. Add hozzá a sárgarépát, a zellert, a zöldpaprikát, a babot, a babérlevelet és a borsot. Keverd össze a hússal és a fűszerekkel.
  5. Öntsd fel vízzel vagy húslevessel. Forrald fel a levest, majd csökkentsd a hőt, és főzd legalább 45-60 percig, vagy amíg a hús és a bab megpuhul. Időnként keverd meg.
  6. Főzés közben kóstold meg, és ízlés szerint sózd és borsozd.
  7. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Tipp: Ha konzervbabot használunk, akkor a főzési idő rövidebb lehet. A leves ízét fokozhatod egy kiskanál cukorral vagy egy kevés paradicsompürével. Jó étvágyat!