Gyors és Egyszerű Halászlé - Krémes Hallevest Percek Alatt!

Kategória: Levesek
Gyors és Egyszerű Halászlé - Krémes Hallevest Percek Alatt! thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20-25 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g fehér húsú halfilé (pl. tőkehal, süllő), kockákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 liter halhúsleves (vagy víz + 1 hal leveskocka)
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 g petrezselyemgyökér, apró kockákra vágva
  • 1 citrom leve
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss kapor (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 2-3 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  2. Adjuk hozzá a petrezselyemgyökeret és pirítsuk további 2 percig.
  3. Öntsük fel a halhúslevessel, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjuk hozzá a halfilét. Főzzük 5-7 percig, vagy amíg a hal megpuhul. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
  4. Vegyük le a tűzről a levest és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés halhúslevest.
  5. Keverjük bele a tejszínt és a citromlevet, majd ízesítsük sóval és borssal.
  6. Tálalás előtt szórjunk rá friss kaprot (opcionális).

Tipp: A leveshez használhatunk különböző halfajtákat is, de a fehér húsú halak a legalkalmasabbak. A főzési idő a hal vastagságától függően változhat. Jó étvágyat!