Gyors és Egyszerű Friss Paradicsomkrémleves

Kategória: Levesek
Gyors és Egyszerű Friss Paradicsomkrémleves thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 20-25 perc

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg friss, érett paradicsom, meghámozva és kockákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 200 ml tejszín vagy kókusztej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Bazsalikom levelek (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pároljuk meg rajta a finomra vágott vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk még 1 percig.
  3. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a cukrot, a sót és a borsot. Keverjük össze.
  4. Öntsük fel a zöldségalaplével, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és főzzük 15-20 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
  5. Vegyük le a tűzről a levest, és turmixoljuk simára egy botmixerrel. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés zöldségalaplevet.
  6. Keverjük bele a tejszínt vagy kókusztejet.
  7. Tálalás előtt díszíthetjük friss bazsalikom levelekkel.

Tipp: Ha édesebb levest szeretnénk, adjunk hozzá több cukrot. A leveshez pirított kenyérkockák is nagyon finomak. Jó étvágyat!