Gyors és Egyszerű Csirkehúsleves Zöldséggel

Kategória: Levesek
Gyors és Egyszerű Csirkehúsleves Zöldséggel thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 35-45 perc

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 1 kg csirkecomb (vagy csirkemell és comb keveréke), darabolva
  • 2 liter víz
  • 2 közepes sárgarépa, karikára vágva
  • 2 közepes zellerszár, karikára vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, egészben
  • 2-3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1-2 babérlevél
  • 5-6 szem fekete bors
  • 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • Friss petrezselyemzöld (a tálaláshoz, opcionális)
  • Tészta, galuska, vagy rizs (a tálaláshoz, opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet. Adjuk hozzá a darabolt csirkét, a sárgarépát, a zellert, az egész vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a borsot.
  2. Forralás után csökkentsük a hőt, és főzzük legalább 35-45 percig, vagy amíg a csirke megpuhul. A csirke könnyen leválik a csontról.
  3. Vegyük ki a csirkét a levesből, és hagyjuk kicsit hűlni. A húst szedegetjük le a csontokról, és apró darabokra vágjuk.
  4. A levest szűrjük át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a zöldségeket és a csontokat.
  5. Tegyük vissza a csirkehúst a levesbe. Ha szeretnénk, főzzünk bele tésztát, galuskát vagy rizst az utolsó 10-15 percben.
  6. Ízlés szerint sózzuk, és tálalás előtt szórjunk rá apróra vágott petrezselyemzöldet.

Tipp: A leves ízét fokozhatjuk néhány szem egész bors hozzáadásával a főzés elején. A zöldségek fajtáját és mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Jó étvágyat!