Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30-40 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2-3 db nagyobb paprika (kaliforniai vagy zöld), csíkokra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál édespirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 babérlevél
- 200 ml tejföl
- 200 ml víz vagy csirkehúsleves
- Só, bors ízlés szerint
- Petrezselyemzöld (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy lábasban vagy serpenyőben az olajon megdinszteld az apróra vágott vöröshagymát.
- Add hozzá a kockákra vágott csirkét, és pirítsd meg minden oldalát.
- Megszórjuk a pirospaprikával, az édespaprikával és a köménnyel. Jól elkeverjük.
- Add hozzá a paprikacsíkokat, a babérlevelet, sózd és borsozd ízlés szerint.
- Öntsd fel vízzel vagy csirkehúslével. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és fedő alatt főzd kb. 20-25 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.
- A főzés vége előtt 5-10 perccel add hozzá a tejfölt. Keverd jól össze, de ne forrald fel.
- Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Köret ötletek: Nokedli, galuska, burgonyapüré, rizs
Tipp: A paprikák fajtáját kedved szerint választhatod. Fűszerezéshez használhatsz fokhagymát, majoránnát vagy kakukkfüvet is. Jó étvágyat!