Gyors Csirkepaprikás - Ízletes, Magyaros Csirke Ebéd

Kategória: Főételek
Gyors Csirkepaprikás - Ízletes, Magyaros Csirke Ebéd thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30-40 perc

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2-3 db nagyobb paprika (kaliforniai vagy zöld), csíkokra vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál édespirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 200 ml tejföl
  • 200 ml víz vagy csirkehúsleves
  • Só, bors ízlés szerint
  • Petrezselyemzöld (tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy lábasban vagy serpenyőben az olajon megdinszteld az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Add hozzá a kockákra vágott csirkét, és pirítsd meg minden oldalát.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, az édespaprikával és a köménnyel. Jól elkeverjük.
  4. Add hozzá a paprikacsíkokat, a babérlevelet, sózd és borsozd ízlés szerint.
  5. Öntsd fel vízzel vagy csirkehúslével. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és fedő alatt főzd kb. 20-25 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.
  6. A főzés vége előtt 5-10 perccel add hozzá a tejfölt. Keverd jól össze, de ne forrald fel.
  7. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Köret ötletek: Nokedli, galuska, burgonyapüré, rizs

Tipp: A paprikák fajtáját kedved szerint választhatod. Fűszerezéshez használhatsz fokhagymát, majoránnát vagy kakukkfüvet is. Jó étvágyat!