Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 25-30 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2-3 db nagyobb paprika (kaliforniai vagy zöld), csíkokra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 babérlevél
- 200 ml tejföl
- 200 ml víz vagy csirkehúsleves
- Só, bors ízlés szerint
- Petrezselyemzöld (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy lábasban vagy serpenyőben az olajon megdinszteld az apróra vágott vöröshagymát.
- Add hozzá a csirke kockákat, és pirítsd meg minden oldalát.
- Megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Jól elkeverjük. Hozzáadjuk a babérlevelet.
- Add hozzá a paprikacsíkokat, sózd és borsozd ízlés szerint.
- Öntsd fel vízzel vagy csirkehúslével. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és fedő alatt főzd kb. 20 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.
- A főzés vége előtt 5 perccel add hozzá a tejfölt. Keverd jól össze, de ne forrald fel.
- Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Köret ötletek: Nokedli, galuska, rizs, burgonyapüré
Tipp: A paprikák fajtáját kedved szerint választhatod. Fűszerezéshez használhatsz fokhagymát, vagy majoránnát is. Jó étvágyat!