Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30-40 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
- 1 liter csirkehúsleves (vagy víz + 1 csirke leveskocka)
- 1 közepes sárgarépa, karikára vágva
- 1 közepes zellerszár, karikára vágva
- 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva
- 100 g zöldbab, félbevágva
- 100 g brokkoli rózsácskák
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Apróra vágott petrezselyem (a tálaláshoz, opcionális)
Elkészítés:
- Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg benne a csirkekockákat, amíg kissé megpirulnak.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pároljuk 2-3 percig, amíg megpuhul.
- Öntsük fel a csirkehúslevessel, adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert, a zöldbabot és a brokkolit. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és főzzük 20-25 percig, vagy amíg a csirke és a zöldségek megpuhulnak.
- Ízesítsük sóval és borssal.
- Tálalás előtt szórjunk rá apróra vágott petrezselymet (opcionális).
Tipp: A levesbe más zöldségeket is tehetünk, így még változatosabbá tehetjük. Ha krémesebb levest szeretnénk, a főzés után botmixerrel turmixolhatjuk. Jó étvágyat!