Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 25-30 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
- 250 g gomba (különféle fajták is használhatók), szeletekre vágva
- 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál oregánó
- Só, bors ízlés szerint
- Reszelt parmezán sajt (tálaláshoz, opcionális)
- Tészta, rizs vagy burgonyapüré (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Egy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és párold meg őket néhány percig, amíg üvegesek nem lesznek.
- Add hozzá a csirke kockákat, és pirítsd meg minden oldalukat.
- Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd meg együtt a csirkével néhány percig.
- Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, sózd és borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a csirke teljesen megpuhul.
- Öntsd hozzá a tejszínt, keverd össze, és főzd még 2-3 percig.
- (Opcionális) Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal.
- Tálald forrón, tésztával, rizzsel vagy burgonyapürével.
Tipp: A gombák fajtáját kedved szerint választhatod. Fűszerezéshez használhatsz más fűszereket is, például bazsalikomot, vagy majoránnát. Jó étvágyat!