Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 25-30 perc
Adagok: 4
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé, kockákra vágva
 - 250 g gomba (különféle fajták is használhatók), szeletekre vágva
 - 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
 - 2 gerezd fokhagyma, zúzva
 - 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
 - 100 ml tejszín
 - 1 evőkanál olaj
 - 1 teáskanál oregánó
 - Só, bors ízlés szerint
 - Reszelt parmezán sajt (tálaláshoz, opcionális)
 - Tészta, rizs vagy burgonyapüré (tálaláshoz)
 
Elkészítés:
- Egy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és párold meg őket néhány percig, amíg üvegesek nem lesznek.
 - Add hozzá a csirke kockákat, és pirítsd meg minden oldalukat.
 - Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd meg együtt a csirkével néhány percig.
 - Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, sózd és borsozd ízlés szerint. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, vagy amíg a csirke teljesen megpuhul.
 - Öntsd hozzá a tejszínt, keverd össze, és főzd még 2-3 percig.
 - (Opcionális) Tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal.
 - Tálald forrón, tésztával, rizzsel vagy burgonyapürével.
 
Tipp: A gombák fajtáját kedved szerint választhatod. Fűszerezéshez használhatsz más fűszereket is, például bazsalikomot, vagy majoránnát. Jó étvágyat!