Próbáld ki ezt a klasszikus receptet, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését! A tökéletes aranybarna gofrihoz csak néhány egyszerű hozzávalóra és lépésre van szükséged. Olvasd el a receptet, és készítsd el saját otthoni gofridat, amelyet friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy juharsziruppal is tálalhatsz.
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 30 g cukor
- 15 g sütőpor
- 2 g só
- 2 tojás
- 420 ml tej
- 120 g olvasztott vaj vagy növényi olaj
- 5 ml vanília kivonat
Elkészítés:
- Száraz hozzávalók keverése: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
- Nedves hozzávalók keverése: Egy közepes tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat (vagy olajat) és a vanília kivonatot. Keverd össze alaposan.
- Keverés: Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és keverd össze, amíg a tészta sima nem lesz. Ne keverd túl, mert a gofri kemény lehet.
- Gofrisütő előkészítése: Melegítsd elő a gofrisütőt a gyártó utasításainak megfelelően. Ha szükséges, olajozd meg a sütőlapokat.
- Sütés: Öntsd a tésztát a forró gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.
- Tálalás: A kész gofrikat tartsd melegen, amíg az összes tésztát megsütöd. Tálald a gofrikat friss gyümölccsel, tejszínhabbal, juharsziruppal, vagy bármilyen más kedvenc feltéttel.
Tipp:
- A tésztába keverhetsz apróra vágott csokoládét, diót, vagy gyümölcsöt, hogy változatosabbá tedd a gofrikat.
- Ha ropogósabb gofrit szeretnél, akkor hagyd a gofrisütőben kicsit tovább sütni, amíg eléri a kívánt ropogósságot.
Pro tipp
Ha igazán extra gofrira vágysz, próbáld ki pudinggal és tejszínhabbal. Nyári napokon fagyival is feldobhatod a desszertet, így nem csak finom, de hűsítő is lesz. Egy igazi ízorgiát kreálhatsz a kedvenc gyümölcseiddel, szószaiddal!