Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 250 g hámozott gesztenye (előkészített, konzerv vagy fagyasztott is lehet)
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 3 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 100 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Csipet só
- Vaj vagy sütőpapír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés lépésről lépésre:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készítsd elő a sütőformát, kenj ki vajjal vagy béleld ki sütőpapírral.
- Ha friss gesztenyét használsz, forrald fel vizet egy nagy fazékban. Add hozzá a gesztenyéket, és főzd 10-15 percig, vagy amíg puhák nem lesznek. Ha konzerv vagy fagyasztott gesztenyét használsz, ezt a lépést kihagyhatod.
- Az olvasztott vajat és a porcukrot tedd egy tálba, majd keverd össze alaposan. Ha kész, hagyd hűlni egy kicsit.
- Add hozzá a tojásokat egyesével a cukros vajhoz, és keverd jól el mindegyiket, mielőtt hozzáadnád a következőt.
- Szitáld hozzá a lisztet, a sütőport, és adj hozzá egy csipet sót is. Keverd simára a tésztát.
- Ha használtál főzött gesztenyét, pépesítsd meg egy botmixerrel vagy egy villával. Ha konzerv vagy fagyasztott gesztenyét használtál, csak öntsd a tésztához, majd keverd össze.
- Add hozzá a vanília kivonatot, és keverd jól össze.
- Öntsd a tésztát a előkészített sütőformába, majd tedd a sütőbe. Süsd 25-30 percig, vagy amíg a süti aranybarnára sül, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad.
- Miután megsült, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.
Ezzel a könnyen elkészíthető gesztenyés süti recepttel garantáltan lenyűgözöd a családod és barátaidat az ízével. Egyszerű elkészítése miatt bármikor kipróbálhatod, akár egy hűvös őszi délutánon is. Jó étvágyat kívánunk!