Az ősz édes kincse: Varázslatosan egyszerű gesztenyés süti recept

Kategória: Sütemény receptek
Az ősz édes kincse: Varázslatosan egyszerű gesztenyés süti recept thumbnail

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 250 g hámozott gesztenye (előkészített, konzerv vagy fagyasztott is lehet)
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Csipet só
  • Vaj vagy sütőpapír a tepsi kikenéséhez

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készítsd elő a sütőformát, kenj ki vajjal vagy béleld ki sütőpapírral.
  2. Ha friss gesztenyét használsz, forrald fel vizet egy nagy fazékban. Add hozzá a gesztenyéket, és főzd 10-15 percig, vagy amíg puhák nem lesznek. Ha konzerv vagy fagyasztott gesztenyét használsz, ezt a lépést kihagyhatod.
  3. Az olvasztott vajat és a porcukrot tedd egy tálba, majd keverd össze alaposan. Ha kész, hagyd hűlni egy kicsit.
  4. Add hozzá a tojásokat egyesével a cukros vajhoz, és keverd jól el mindegyiket, mielőtt hozzáadnád a következőt.
  5. Szitáld hozzá a lisztet, a sütőport, és adj hozzá egy csipet sót is. Keverd simára a tésztát.
  6. Ha használtál főzött gesztenyét, pépesítsd meg egy botmixerrel vagy egy villával. Ha konzerv vagy fagyasztott gesztenyét használtál, csak öntsd a tésztához, majd keverd össze.
  7. Add hozzá a vanília kivonatot, és keverd jól össze.
  8. Öntsd a tésztát a előkészített sütőformába, majd tedd a sütőbe. Süsd 25-30 percig, vagy amíg a süti aranybarnára sül, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta marad.
  9. Miután megsült, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald.

Ezzel a könnyen elkészíthető gesztenyés süti recepttel garantáltan lenyűgözöd a családod és barátaidat az ízével. Egyszerű elkészítése miatt bármikor kipróbálhatod, akár egy hűvös őszi délutánon is. Jó étvágyat kívánunk!