Gesztenyés krémes sütés nélkül: Varázsolj finomat gyorsan!

Kategória: Sütemény receptek
Gesztenyés krémes sütés nélkül: Varázsolj finomat gyorsan! thumbnail

Ma egy isteni gesztenyés krémes receptet hoztam nektek, ami nemcsak mennyei, de sütés nélkül is elkészíthető. Ez a finomság tökéletes választás, amikor valami könnyű és ízletes desszertre vágysz, különösen decemberben, az ünnepek idején. A gesztenyés sütemények ilyenkor válnak igazán népszerűvé, hiszen a gesztenye karakteres íze és a krémes állaga kiválóan passzol a karácsonyi hangulathoz.

Időszükséglet

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Hozzávalók

  • 500g gesztenyepüré
  • 200g babapiskóta
  • 150g olvasztott vaj
  • 200ml tejszín
  • 100g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Csipet só
  • Tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Készítsük el a piskótás alapot! A babapiskótát morzsoljuk össze egy tálban, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Az így kapott masszát nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tál aljára, és hűtsük le a hűtőben.
  2. Készítsük el a gesztenyekrémet! Egy másik tálban keverjük össze a gesztenyepürét, porcukrot, vanília kivonatot és egy csipet sót. Ezt követően fokozatosan adjuk hozzá az előzőleg felvert tejszínt. Az egészet keverjük össze, míg egy homogén krémet kapunk.
  3. Rétegezzük a süteményt! A piskótás alapot vegyük ki a hűtőből, majd terítsük rá a gesztenyés krémet egyenletesen.
  4. Adjuk hozzá a tejszínhabot! A tálalás előtt borítsuk be a sütemény tetejét frissen felvert tejszínhabbal.
  5. Hűtsük le! Helyezzük vissza a süteményt a hűtőbe, és hagyjuk pihenni legalább 2 órán keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.

Tálalási javaslat

Szolgáld fel szeletekre vágva, a tetejét díszítve további babapiskótával vagy gesztenyemázzal. A friss tejszínhab pedig garantáltan fokozza az élvezetet!