Ma egy isteni gesztenyés krémes receptet hoztam nektek, ami nemcsak mennyei, de sütés nélkül is elkészíthető. Ez a finomság tökéletes választás, amikor valami könnyű és ízletes desszertre vágysz, különösen decemberben, az ünnepek idején. A gesztenyés sütemények ilyenkor válnak igazán népszerűvé, hiszen a gesztenye karakteres íze és a krémes állaga kiválóan passzol a karácsonyi hangulathoz.
Időszükséglet
- Előkészítési idő: 20 perc
- Hűtési idő: 2 óra
Hozzávalók
- 500g gesztenyepüré
- 200g babapiskóta
- 150g olvasztott vaj
- 200ml tejszín
- 100g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Csipet só
- Tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés
- Készítsük el a piskótás alapot! A babapiskótát morzsoljuk össze egy tálban, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Az így kapott masszát nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tál aljára, és hűtsük le a hűtőben.
- Készítsük el a gesztenyekrémet! Egy másik tálban keverjük össze a gesztenyepürét, porcukrot, vanília kivonatot és egy csipet sót. Ezt követően fokozatosan adjuk hozzá az előzőleg felvert tejszínt. Az egészet keverjük össze, míg egy homogén krémet kapunk.
- Rétegezzük a süteményt! A piskótás alapot vegyük ki a hűtőből, majd terítsük rá a gesztenyés krémet egyenletesen.
- Adjuk hozzá a tejszínhabot! A tálalás előtt borítsuk be a sütemény tetejét frissen felvert tejszínhabbal.
- Hűtsük le! Helyezzük vissza a süteményt a hűtőbe, és hagyjuk pihenni legalább 2 órán keresztül, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálalási javaslat
Szolgáld fel szeletekre vágva, a tetejét díszítve további babapiskótával vagy gesztenyemázzal. A friss tejszínhab pedig garantáltan fokozza az élvezetet!