Előkészítési idő: 45 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Hozzávalók:
- 6 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 200 g őrölt dió
- 200 g porrá őrölt keksz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 300 ml tejszín
- 150 g porcukor (a krémhez)
- 150 g vaj (a krémhez)
- 1 csomag vaníliás cukor (a krémhez)
- 150 g reszelt csokoládé (a díszítéshez)
Elkészítés:
- Válasszuk szét a tojásfehérjéket a sárgájuktól. A fehérjéket verd kemény habbá a porcukorral.
- Keverjük hozzá a vanília kivonatot, az őrölt diót, a porrá őrölt kekszet és a sütőport a tojásfehérjékhez. Óvatosan dolgozzuk össze.
- Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen simítsuk el.
- Süssük előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
- Míg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A tejszínt verjük fel kemény habbá a porcukorral és a vaníliás cukorral. A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a habos tejszínt, és keverjük össze.
- Amikor a piskóta kihűlt, kenjük rá a krémet egyenletesen.
- Szórjuk meg reszelt csokoládéval a torta tetejét.
- Hűtsük le a tortát hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül, hogy jól összeálljon.
Tálalási ötletek:
Az Eszterházy tortát szeletelve tálaljuk. Friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.