Egyszerű Sertéspörkölt - Ízletes Húsos Egytálétel

Kategória: Főételek
Egyszerű Sertéspörkölt - Ízletes Húsos Egytálétel thumbnail

Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 1-1,5 óra

Adagok: 4

Hozzávalók:

  • 500 g sertéshús (lapocka vagy karaj), 2-3 cm-es kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 teáskanál pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 200 ml víz vagy húsleves
  • 1-2 evőkanál tejföl vagy liszt (a besűrítéshez, opcionális)
  • Só, bors ízlés szerint
  • Töltött nokedli, galuska, burgonyapüré (tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Egy vastagabb falú lábasban vagy bográcsban az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a sertéshús kockákat és minden oldalukat megpirítjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával és köménnyel, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a babérlevelet.
  4. Felöntjük vízzel vagy húslevessel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Fedő alatt, lassú tűzön kb. 1-1,5 órán át főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Időnként megkeverjük.
  6. (Opcionális) A főzés vége előtt 10 perccel, ha sűrűbbet szeretnénk, keverjünk bele tejfölt vagy egy kis lisztet kevés hideg vízzel elkeverve.
  7. Tálaljuk kedvenc köretünkkel.

Tipp: A pörkölt ízét fokozhatjuk fokhagymával, majoránnával vagy kakukkfűvel. Jó étvágyat!