Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 40-45 perc
Teljes elkészítési idő: kb. 1 óra
Összetevők
- 500 g friss meggy
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g liszt
- 150 g hideg vaj
- 100 g cukor
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- Porcukor a díszítéshez
Elkészítés
- Előkészítés
- Moss meg alaposan 500 g friss meggyet, majd távolítsd el a magokat és csepegtesd le.
- Keverd össze a meggyet 2 evőkanál cukorral és a reszelt citromhéjjal egy tálban, majd hagyd állni, amíg elkészíted a tésztát.
- Tésztakészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, hideg vajat, 100 g cukrot, sütőport és a csipet sót.
- Dolgozd össze az összetevőket ujjaid segítségével, amíg morzsás állagú tésztát nem kapsz.
- Add hozzá a tojássárgáját, majd gyúrd össze a tésztát addig, amíg lágy és rugalmas nem lesz.
- Süti összeállítása
- Egy kerek, kivajazott sütőformába nyomkodd bele a tésztát, hogy egyenletesen befedje az alját és az oldalait.
- Tegyél a tészta tetejére a cukrozott meggyből, egyenletesen elosztva.
- Sütés
- Tedd a sütőbe a formával együtt, majd süsd 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a meggyekből kis lé kezd kifolyni.
- Amikor kész, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni a formában.
- Tálalás
- Miután a süti teljesen kihűlt, szórd meg a tetejét porcukorral.
- Vágj belőle szeleteket, majd tálald egy adag tejszínhabbal vagy vaníliás fagylalttal.
Ezzel a recepttel egy egyszerű meggyes sütit készíthetsz, amely tele van friss meggyel és finom, morzsás tésztával. A meggy édeskés íze és a citromhéj frissessége tökéletesen kiegészítik egymást, így ez a süti valódi nyári csemegévé válik. A könnyen elkészíthető tészta és a színes meggyek varázsa garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.
Ne habozz kipróbálni ezt a fantasztikus receptet, és élvezd a friss meggy és a sütés illatát árasztó konyhádat!